Polis-klient intervjuades i fransk-tysk tv

By 2013-04-25 november 27th, 2018 Aktuellt

Daniel Ståhl som stämt Rikspolisstyrelsen efter den kvotering som ägde rum 2010 vid antagningen till Polishögskolan har intervjuats i fransk-tyska tv-kanalen Arte. I ett längre inslag belystes problemen med kvotering i Sverige.

Arte tv sänder över både Tyskland och Frankrike. För en tid sedan hörde en producent av sig till Centrum för rättvisa sedan hon uppmärksammat problemen med kvotering i Sverige. Ett reportageteam begav sig hit och träffade bland andra Malmöbon Daniel Ståhl, en av Centrum för rättvisas klienter i samband med stämningen av Rikspolisstyrelsen för diskriminering vid antagningen till Polishögskolan. Fallet pågår i Stockholms tingsrätt.

Storyn om diskriminering av sökande till Polishögskolan har nu definitivt slagit igenom internationellt. Strax före det fransk-tyska reportaget sändes gjorde Rysslands största tv-kanal Channel One ett inslag där två av Centrum för rättvisas klienter intervjuades tillsammans med Centrum för rättvisas chef Clarence Crafoord. Inslaget i Arte är fem minuter långt och sändes den 12 april.

Här kan du se inslaget i Arte tv