Tack juridiska föreningen Göteborg!

By 2015-09-16 november 27th, 2018 Aktuellt

PhotoGrid_1442314492396Samtidigt som Kristina, Sebastian och Karin fightades mot Partille kommun i Vänersborgs tingsrätt var jag (Alexandra), Clarence, Laura och Oscar på Handelshögskolan i Göteborg för att träffa juriststudenter.

Men först och främst vill jag nämna att jag aldrig mer vill köra minibuss i Göteborg. Jag beundrar verkligen göteborgarna som lyckas väja för alla cyklister, bilister, spårvagnar (!) och bussar i den här staden! Det var inte lätt för en tjej från Borlänge…

 

Sen vill vi såklart tacka Juridiska Föreningen i Göteborg (och särskilt ordföranden Johanna Sjöholm) för ett bra event på Handelshögskolan! Vid lunchtid mötte ett trettiotal juriststudenter upp Clarence för en burrito och en föreläsning om individuella fri- och rättigheter. Tack till er som var med! Tack särskilt för era smarta frågor och synpunkter.

Under sina föreläsningar om vårt arbete brukar Clarence nämna att vi vinner ungefär 90 % av våra fall, och det gjorde han även denna gång. Den spontana reaktionen från en juriststudent i föreläsningsgruppen var då:

”- Det är ju hemskt – för tänk då hur stort mörkertalet är.”

Spot on. Och ja – det tänker jag på varje dag på kontoret. Och därför är jag glad över att vi nu flyttat kontoret till den (ibland spårvagnshotade) minibussen på den här turnén! Nu får vi chansen att sprida vår handbok och informera fler runt om i Sverige om hur man kan hävda sina fri- och rättigheter.

Av Alexandra Gillström