Clarence Crafoord tackar för gårdagen i Högsta domstolen

-Tack för föreställningen!FullSizeRender (480x640)

Så sammanfattade Högsta domstolens ordförande, Stefan Lindskog, gårdagens förhandling, och tittade åt vårt håll. Det måste väl vara ett gott betyg?

Vår klient Henrik Gustavsson har nu fört kampen mot Byggnads i drygt nio år, om den olagliga blockad som Byggnads genomförde och som ledde till att Henriks bolag gick i konkurs. Henrik var fylld av tillförsikt och lugn som en filbunke när han till slut fick sin dag i HD. Imponerande och respektingivande.

Mina vänner och medombud Sebastian Scheiman och Gunnar Strömmer gjorde sitt jobb strålande.

Och som vanligt är en sådan här insats resultatet av ett enastående lagarbete på Centrum för rättvisa, där alla, verkligen alla (de som är hos oss nu Anna Rogalska Hedlund, Karin Swanson, Kristina Erlandsson, Laura Eriksson, Alexandra Gillström, Louise Johansson, Charlotte Schåltz) och så många som varit hos oss tidigare har bidragit.

Vi har också fått ett fantastiskt stöd från Mannheimer Swartling (Sofia Pedersen, David Ackebo, Kristoffer Löf m.fl) från vårt juristråd (Fredrik Bergman, Mårten Schultz, Wiweka Nerep, Anna Ulfsdotter Forssell m.fl) och från så många andra att listan blir för lång för facebook.

För egen del vill jag också i detta forum rikta ett särskilt tack till min underbara, fantastiska fru, Jenny, som både hjälpt till med råd och idéer om det juridiska och som dessutom på ett unikt sätt gett mig allra bästa möjlighet att förbereda denna förhandling, trots att det finns en del annat att tänka på i livet också. Om det är någon som är unik så är det Jenny.

Varmt tack till alla!FullSizeRender2 (640x476)

Så återstår en liten detalj: Högsta domstolens dom… Den kommer dröja minst fem veckor – kanske får vi vänta till dagarna före jul. Då kommer svaret på den viktiga principfrågan: Kan fack och arbetsgivare bli skadeståndsskyldiga när de kränker enskildas rättigheter i Europakonventionen?

Blir det ja på frågan etableras en viktig och logisk princip om ansvar för övertramp på svensk arbetsmarknad.

Blir det nej skjuts ansvaret för Byggnads övertramp över på staten och därmed skattebetalarna.

Oavsett hur det går kommer vi på Centrum för rättvisa vara redo!

 

/Clarence Crafoord