Aktuellt

Är du vår nya jurist?


Vill du arbeta med några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser som stärker individens fri- och rättigheter? Ansök till tjänsten som senior jurist på Centrum för rättvisa!

Centrum för rättvisa står upp för individens fri- och rättigheter och rättsstatens principer. Vi hjälper enskilda att tillvarata sina grundläggande rättigheter genom att driva principiellt viktiga rättsfall i domstol och delta i debatten om rättighetsfrågor.

Våra fall drivs ofta som skadeståndsmål i allmän domstol, men vi har även mål i förvaltningsdomstol och i specialdomstolar. Sedan starten år 2002 har vi drivit fler än 250 rättsfall, vunnit i de flesta fallen samt fått 19 prejudicerande vinster i de högsta juridiska instanserna.

Vi söker dig som

  • Har arbetat som domstolsjurist eller processjurist i minst fem år, exempelvis genom att du har gått domarbanan eller arbetat med rättsprocesser på advokatbyrå.
  • Är en mycket skicklig och samhällsintresserad jurist med hög integritet, väl utvecklad kommunikationsförmåga samt förmåga att sätta juridiska frågor i ett större perspektiv.
  • Har förmåga att framgångsrikt leda projekt och leverera med stor punktlighet och hög kvalitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som senior jurist vid Centrum för rättvisa arbetar du med att företräda enskilda i principiellt viktiga rättsfall mot staten och kommunerna i domstol. Våra rättsfall drivs normalt i projektform i team på tre till fyra jurister. Rollen innebär att du är ansvarig för en del av Centrum för rättvisas rättsprocesser och handleder de juniora juristerna i processteamet. I rollen ingår även kommunikation med media.

Vad vi erbjuder

Centrum för rättvisa har sitt kontor i Gamla stan i Stockholm med tio medarbetare som i huvudsak är heltidsanställda processjurister. Vi erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö med bra anställningsvillkor och meningsfulla arbetsuppgifter som ofta bidrar till att stärka rättssäkerheten i Sverige.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning. Centrum för rättvisa tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtalsenliga försäkringar. Tillträde sker efter överenskommelse under hösten 2020.

Hur du ansöker

Sista ansökningsdag är den 21 september 2020. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betyg från juristprogrammet samt andra tjänsteintyg från exempelvis domarutbildningen om sådant finns.

Ansökan skickas per e-post till [email protected]. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Alexandra Loyd på 073-767 92 73.

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy på vår hemsida: www.centrumforrattvisa.se/personuppgiftspolicy/

Välkommen med din ansökan!