Aktuellt

Paula Röttorp ny jurist på Centrum för rättvisa


Foto: Stefan Tell

Centrum för rättvisa har rekryterat Paula Röttorp som ny senior jurist. Paula, som börjar efter årsskiftet, är idag advokat och delägare på Hannes Snellman Advokatbyrå, där hon även har varit Managing Partner. Paula har tidigare varit ledamot i Centrum för rättvisas styrelse. I sin nya roll kommer hon att vara med och leda verksamhetens rättsprocesser.

– Jag har under många år följt Centrum för rättvisas verksamhet genom styrelsen och är djupt imponerad av vad man åstadkommit. Centrum hjälper enskilda att stå upp för sina grundläggande fri- och rättigheter mot felande myndigheter och driver fram vägledande avgöranden som gör att andra inte behöver hamna i samma sits. Jag vill utveckla den svenska rättsstaten genom att hjälpa enskilda att driva sina mål, säger Paula Röttorp.

Paula Röttorp är idag advokat och delägare på Hannes Snellman i Stockholm, där hon även har varit Managing Partner. Totalt sett har hon arbetat i 20 år på stora affärsjuridiska advokatbyråer. Innan det studerade hon juridik och ekonomi i Stockholm och Strasbourg och har även en Master of European Studies från College of Europe. Vid sidan av sitt arbete som advokat har Paula Röttorp skrivit kolumner i Svenska Dagbladet. Paula har varit ledamot av Centrum för rättvisas styrelse under åren 2006–2021. Paula tillträder sin anställning som senior jurist hos Centrum för rättvisa i januari 2022.

– Rekryteringen av Paula Röttorp innebär en ytterligare förstärkning av Centrum för rättvisas position som Sveriges främsta public interest law firm. Paula är en mycket skicklig advokat som har gjort ett fantastiskt arbete i Centrum för rättvisas styrelse. Vi är väldigt glada över att nu kunna välkomna henne som kollega och ytterligare växla upp vårt arbete för enskildas fri- och rättigheter i Sverige, säger Fredrik Bergman, chef för Centrum för rättvisa. 

Kontakt

Fredrik Bergman Evans

Chef för Centrum för rättvisa

Paula Röttorp

+46 76-000 00 60

[email protected]