Aktuellt

Vi rekryterar två jurister!


[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Vill du ägna dig åt principiellt viktiga rättsprocesser som dessutom skapar debatt? Centrum för rättvisa söker nu två jurister – välkommen med din ansökan!

Centrum för rättvisa står upp för individens fri- och rättigheter genom att driva rättsprocesser och delta i debatten om rättighetsfrågor. Sedan starten år 2002 har vi drivit fler än 250 rättsfall, haft framgång i cirka 90 procent av fallen och fått 18 prejudicerande vinster i de högsta juridiska instanserna.

Verktyget i det dagliga arbetet är det juridiska skydd för fri- och rättigheter som finns i lagar, grundlagar, Europakonventionen och EU-rätten. På Centrum för rättvisa driver vi främst skadeståndsprocesser i allmän domstol, men vi driver även mål i förvaltningsdomstol och i specialdomstolar.

Vi söker nu två jurister – en biträdande jurist och en forskningsstipendiat – som vill bli en del av vårt team. Läs om skillnaden mellan att vara biträdande jurist och forskningsstipendiat samt om hur du söker nedan.

För båda rollerna söker vi dig som:

  • Har tagit juristexamen/jur.kand. med mycket goda resultat.
  • Har ett par års erfarenhet från domstol och/eller advokatbyrå (tingstjänstgöring är meriterande).
  • Har en stor arbetskapacitet och ett gott omdöme.
  • Är en skicklig jurist och en god kommunikatör.
  • Är kreativ och en duktig skribent.
  • Har ett starkt engagemang för individens fri- och rättigheter.

Centrum för rättvisa har sitt kontor i Stockholm med sex medarbetare. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö, ett stort nätverk och bra anställningsvillkor.

Forskningsstipendiat
Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål ger årligen ut ett stipendium på 300 000 kronor till en jurist i syfte att finansiera ett års verksamhetsanknuten forskning om konstitutionell rätt, europarätt eller processrätt hos Centrum för rättvisa.

Stipendiet är personligt och skattefritt. Forskningsstipendiaten arbetar tillsammans med Centrum för rättvisas jurister och forskningen ska ha en praktisk inriktning med anknytning till vår verksamhet. Stipendiaten uppträder inte som ombud för Centrum för rättvisas klienter i domstol, utan ägnar i stället sin huvudsakliga tid åt ett forskningsprojekt som vi kommer överens om gemensamt.

Biträdande jurist
På Centrum för rättvisa arbetar i huvudsak heltidsanställda processjurister. Rollen som biträdande jurist innebär bland annat att du får vara ombud för enskilda i rättsprocesser mot det allmänna samt talesperson för fallet i media. Eftersom det ligger i Centrum för rättvisas uppdrag att granska myndigheter och informera enskilda om deras rättigheter ägnar du även tid åt att granska olika delar av offentlig verksamhet och skriva rapporter.

Heltidstjänsten inleds med en provanställning som sedan övergår i en tillsvidareanställning. Centrum för rättvisa tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtalsenliga försäkringar för sina anställda.

Hur du söker
Sista ansökningsdag är den 28 juni 2018 och vi kallar löpande till intervjuer. Preliminärt tillträde är den 13 augusti 2018 eller efter överenskommelse. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV med bifogade referenser och betyg från juristprogrammet. Det ska framgå av ditt personliga brev om du ansöker om forskningsstipendiet eller om du söker tjänsten som biträdande jurist, eller båda. Om du söker forskningsstipendiet får du gärna lämna förslag på forskningsprojekt i din ansökan.

Ansökan skickas per e-post till Alexandra Loyd, [email protected]. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Alexandra Loyd per e-post eller på 073-767 92 73.

Centrum för rättvisa är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som duskickar till oss i samband med din ansökan. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifterfinns i vår personuppgiftpolicy.

Varmt välkommen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]