Sommarnotarie

Är du nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter? Ansök om tjänst som sommarnotarie hos Centrum för rättvisa senast den 12 januari 2024!

Centrum för rättvisa är Sveriges första public interest law firm med uppdrag att stärka det konstitutionella fri- och rättighetsskyddet genom prejudikatbildande rättsprocesser. Med juridiken som verktyg har vi i tjugo års tid varit en stark röst för individens rätt.

Centrum för rättvisa företräder enskilda som har fått sina grundläggande fri- och rättigheter överträdda av staten eller kommunerna. Våra rättsprocesser syftar till att ge enskilda tillgång till rättvisa i rättsfall som skapar vägledande prejudikat som stärker rättssäkerheten för fler.

Nu söker vi två juriststudenter som vill arbeta som sommarnotarier hos oss mellan den 3 juni och den 5 juli 2024.

Om tjänsterna

Som sommarnotarie hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, handlägga ansökningar om hjälp från allmänheten, samt vara med och skriva rättegångsinlagor och förbereda domstolsförhandlingar. Genom sommarnotarietjänsten får du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Sommarnotarietjänsterna riktar sig till dig som har läst minst sex terminer på juristprogrammet och är nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter och hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Tjänsterna är på heltid under fem veckor (3 juni­–5 juli 2024) och är avlönade. Vårt kontor finns i Gamla stan i Stockholm.

Hur du ansöker

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill arbeta hos oss. Du ska även bifoga en meritförteckning och dina betyg från juristprogrammet.

Du skickar din ansökan per e-post till [email protected].

Sista ansökningsdag för sommaren 2024 är den 12 januari 2024. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

I vår personuppgiftspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan ta del av den här.

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om sommarnotarie?