Sommarnotarie

Är du nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter? Varje sommar tar Centrum för rättvisa emot sommarnotarier under juni månad. 

Som sommarnotarie hjälper du till i det dagliga arbetet på Centrum för rättvisa. Du får göra rättsutredningar och research, handlägga ansökningar om hjälp från allmänheten, samt vara med och skriva rättegångsinlagor och förbereda huvudförhandlingar. Genom sommarnotarietjänsten får du en unik inblick i några av Sveriges mest intressanta rättsprocesser.

Sommarnotarietjänsterna riktar sig till dig som har läst minst sex terminer på juristprogrammet och som är samhällsintresserad och nyfiken på strategisk processföring för fri- och rättigheter och hur juridiken samspelar med samhällsutvecklingen.

Sommarnotarietjänsten är på heltid under fem veckor och är avlönad. Vårt kontor finns i Gamla stan i Stockholm.

Så här ansöker du om att bli sommarnotarie

Om du vill bli sommarnotarie hos Centrum för rättvisa ska du komma in med en ansökan. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill göra praktik hos oss. Du ska även bifoga en meritförteckning och dina betyg från juristlinjen. 

Du skickar din ansökan per e-post till [email protected].

Sista ansökningsdag för sommaren 2024 är den 12 januari 2024. Intervjuer sker löpande och praktikplatserna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

I vår personuppgiftspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan ta del av den här.

Har du frågor om sommarnotarie?