Student

Law Student Academy 2024


Centrum för rättvisa Law Student Academy (tidigare fri- och rättighetsinternat) är höjdpunkten i vårt studentprogram. Varje sommar sedan 2004 får trettio juriststudenter chansen att under fyra dagar fördjupa sig i strategisk processföring och konstitutionell rätt med landets främsta jurister. Ansök till 2024 års Law Student Academy senast den 19 maj 2024!

För tjugoförsta året i rad anordnar vi vår populära sommarutbildning där du som deltagare får delta i ett spännande rättegångsspel och interaktiva föreläsningar tillsammans med några av landets främsta jurister.

Under utbildningen kommer du få träna dina färdigheter i strategisk processföring och fördjupa dina kunskaper om fri- och rättighetsskyddet i Sverige. Du får också lära dig mer om Centrum för rättvisa och träffa några av våra klienter.

Centrum för rättvisas Law Student Academy har regelbundet justitieråd, professorer, forskare samt företrädare för justitiekanslern och Mannheimer Swartling som föreläsare. Föregående års program hittar du här.

När är Law Student Academy?
Datum för 2024 års Law Student Academy är den 13–16 augusti på Villa Lovik utanför Stockholm.

Vad kostar det?
Law Student Academy är kostnadsfritt för dig som deltagare. Eget hotellrum och alla måltider ingår. Det är också möjligt att ansöka om resestipendium för upp till halva resekostnaden.

Vem kan delta?
Law Student Academy riktar sig till dig som studerar på juristprogrammet, har läst minst fyra terminer och är intresserad av strategisk processföring och individens fri- och rättigheter.