Aktuellt

Fredrik Bergman nominerad till Årets Jurist 2022


Dagens Juridiks läsare har nominerat de jurister de helst vill se som vinnare av utmärkelsen Årets Jurist 2022. Bland de nominerade finns Centrum för rättvisas chef Fredrik Bergman. 

– Det är både hedrande och roligt att vårt arbete på Centrum för rättvisa uppmärksammas på det här sättet. Det finns ett stort intresse för frågor om individens fri- och rättigheter, samtidigt som allt fler ser hur svårt det är för enskilda att tillvarata sina rättigheter i praktiken. Centrum för rättvisa har i 20 års tid hjälpt enskilda gratis att driva viktiga prejudikatfall till de högsta juridiska instanserna i Sverige och i Europa, och jag tror det är en verksamhet som många jurister tycker är lite spännande, säger Fredrik Bergman.

De övriga nominerade är Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius, advokaten Karin Roberts, jur. dr Dennis Martinsson, hovrättsrådet Mikael Swahn, justitierådet Helena Jäderblom och åklagaren Paulina Brandberg.  

Det är tidigare vinnare och nominerade som avgör vem av de sju kandidaterna som tilldelas årets utmärkelse. Läs mer om utmärkelsen Årets Jurist och om de andra nominerade på Dagens Juridiks hemsida